20091009

Bir Medya Klişesi


Belki de sadece benim gözüme batıyordur bilmiyorum. Gazetelerin "sağlık" sayfalarında veya internet sitelerinin ilgili köşelerinde böyle bir durum var. Mesela bu yandaki fotoğraf bir büyük gazetenin internet sitesinden, tümör ile ilgili bir haber, gen haritası çıkartılmış. Meme kanserlerinde de bu fotoğraflar çok kullanılıyor, göğsünü tutan kadın modeli. Tabi bunda garip bir şey yok gibi gözüküyor, normal, çünkü bizim medya her habere bir fotoğraf koymak zorunda. Gazeteyi açarsınız, 5 satır yazı, onun iki katı fotoğraf, ne o haber oldu. Konuyla ilgili güzel bir makale koy oraya, olmasın fotoğraf. Bu fotoğrafı aldığım haberin yazısı da bu cümleye kadar bitmiş mesela, daha kısa şimdiye kadar yazdığım yazıdan.

Bu olayın daha da ileri seviyesi, bombası da genellikle Posta'da denk geldiğim cinsel yaşam sayfaları. Bazen yatakta mayışan bir çift fotoğrafı, bazen birbirlerine sarılarak yatan çıplak kadın ve erkek falan filan. Ya zaten tepede kocaman Haydar Dümen'in fotoğrafı var, anlıyoruz konuyu. Haydar abi olmasa da başlıklardan anlarız. "Erken boşalma sorunu çözüldü" yazısını görünce mesela. Çöze çöze de bir hal oldular zaten ama etrafta bunu ispat etmeye çalışan erkeklerde bir azalma yok nedense.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bahale!

Adsız dedi ki...

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs149.snc1/5529_114031979614_523629614_2341240_8350838_n.jpg

Semih'ten dev hizmet...

SHEPIDI dedi ki...

Bastırılmış cinsellik.

Adsız dedi ki...

birkaç sene önce internette "tecavüzsavar pantolon"larla ilgili bir haber görmüştüm. kombinasyonu bilmeden pantolonu açamıyorsun, ayrıca bıçakla kesmeye çalışırsan çelik ipliğe denk geliyor falan.

resim olarak ne koysalar beğenirsiniz? bir kadının götünden düştü düşecek bir düşük bel pantolon. çatal matal ortada. pek erotik. tecavüzle ilgili habere anca böyle bir resim yaraşırdı zaten...

iyi günler.